torsdag 13 juli 2017

Att färga hundgarn

Hundhår är fantastiskt vackert, ofta lurvigt och väldigt varmt. Men många gånger blir hundhår ganska enfärgat. Då har jag möjligheten att färga en del av garnet i miljövänliga färger. Denna gång var det garn av långhårig schäfer, med ca 40% lammull. Bastonen var ganska tydligt rosa/beige/roströd.
Matte hade en tanke om att hon vill mönstersticka, och att färgerna skulle var harmoniska med hundgarnets egen ton. Så hon föreslog att jag skulle färga ett nystan svart och ett nystan grått! Så himla läckert!
Fina Shira som stod för garnet, 
Svart är nog det som är lättast att färga. Det är bara att hälla på tillräckligt med färgblandning. Fast just svart kräver mycket färg, så det är en dyr färgning. Grått är däremot det mest komplicerade man kan färga när garnet har en annan grundnyans än den rent svart-grå-vita skalan. Man måste bedöma kontrastfärgen till garnets grundfärg och det går bara att göra "för hand" eller rättare sagt "med sina egna ögon". För mig, som är lite av en färgar-entusiast så var det ett roligt uppdrag och resultatet blev strålande. Det ska bli så spännande att se vad matte åstadkommer med den här harmoniska färgskalan. 

Mer om att färga hundgarn här:https://hundgarn.blogspot.se/p/farga-hundgarn.html


--------------------------------------------------------------------
Jag har fullt upp med att spinna och har en väldigt lång väntelista. 
Just nu tar jag därför inte på mig fler uppdrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar