lördag 6 februari 2016

Stor beställning Schapendoes

Två olika hundar av rasen Schapendoes har gett garn i två skilda nyanser, grått och brunt. Håret var lite hoptovat när det kom till mig, det hade legat länge i en påse i mattes garderob....men det gick att dra isär ganska bra med fingrarna och de små ploppar som blev kvar när jag spann gav garnet en väldigt vacker struktur.
Det är mycket garn, uppåt en kilo. Och jag får oftare och oftare så pass stora beställningar. Så mycket garn, tunnspunnet som detta, kommer räcka till en enormt stor karl-tröja eller en hel mundering med tröja, mössa, vantar till matte.
Dom söta fiber-leverantörerna!
Jag har fått en rätt lång väntelista, kanske gör det att matte/husse hinner samla på sig mer hår innan det är dags. Och kanske är det därför jag får så många stora beställningar, på omkring kilot garn.
En sån beställning tar mig en månad minst att slutföra.
För mig är det fortfarande lika roligt efter alla år. Lika spännande att packa upp nytt hundhår som kommit med posten, lika förväntansfullt att skicka tillbaks det färdiga garnet till matte/husse. Spinnandet har en naturlig plats i mitt dagliga liv. Jag spinner ca 2-4 timmar om dagen, lite beroende på väder och vad som behöver göras i övrigt på Hemmanet. Men jag kan förstå om det kan kännas som det går långsamt när man väntar. Väntelistan arbetas av i en lugn och maklig takt. Men de som senast satte upp sig på väntelistan och står på plats 35...tja, det kan ju hända att det kommer ta mig 3 år att komma dithän. Just för tillfället tar jag inte mot fler beställningar. Men vill ni ha konsultationer, eller möjligen en hänvisning till någon av mina få kollegor, så kan ni höra av er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar