lördag 6 juni 2015

Precis rätt nyans

Nu har jag spunnit ett mycket vackert garn av en riktigt blandrashund. Fina hunden Busen hade finnspets, golden, springer spaniel och collie i stamtavlan. Rätt korthåriga raser så jag behövde karda in lite lammull för att få garnet att binda ihop ordentligt.
Från vänster: Busens aprikos/röda hår, höger övre hörn den mörkare färgade lammullen och nedanför den ljusare nyansen på lammullen. Längst ner det färdiga Busen-garnet
Men samtidigt så skulle garnet bli ett minnesgarn, då Busen har varit sjuk och fick somna in igår (den 5/6-2015), så matte ville att garnets färg skulle vara precis som hundhåret. Men om jag blandar in vit lammull, blir ju garnet ljusare än själva hundhåret. Så jag gjorde en nyansfärgning av den vita lammullen i exakt samma nyans som Busens hår! För att få så levande och naturligt resultat som möjligt, så färgade jag hälften av lammullen i den ljusaste nyansen hos hundhåret, och andra hälften färgades i hundhårets mörkaste nyans, sen kardade jag ihop alltihop.
Färgar lammull i precis rätt nyans
Garnet blev precis som Busens naturliga färg. Och väldigt mjukt och fint. Nu har garnet kommit hem till husse och matte som får ett fint minne från sin älskade vän!
Till minne av den fina blandisen Busen som fick somna in igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar