lördag 18 april 2015

Minnes-nystan

De minsta uppdragen är oftast dom största. Det handlar ofta om en liten påse hundhår, sällan så mycket att det räcker till att sticka något, egentligen. Men håret kommer från en älskad vän, som nu har lämnat jorden. Ibland har påsen med hår legat i en garderob i åratal, innan matte/husse hittat vår hemsida. Och nu kan håret spinnas till garn och bli en härva eller ett nystan som man kan ha framme, som minne.
Såna uppdrag känns alltid extra mycket i hjärtat, och hela processen planeras tillsammans med husse/matte. Ibland kan det vara lämpligast att garnet formas till härvor, som till vänster. En härva visar upp färgskiftningar i garnet tydligare och kan passa om man tänkt placera garnet på en byrå eller lägre hylla, så att man ser på det ovanifrån. Ett nystan, å andra sidan, visar upp luddigheten i garnet och ryms lätt i handen. Det passar också bra om man ska förvara garnet stående i en bokhylla. På etiketten kan man få hundens namn inskrivet. 
Lilla Sacha, en fin Cavalierdam som matte nu fått ett litet minnesnystan av. Det är 40gr garn som skiftar i Sachas färger. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar