lördag 4 april 2015

Border collie i fyra färger

Ett nytt spännande uppdrag är på sluttampen! Hår från Border collie som jag sorterat och blandat med motsvarande nyans av lammull. Det blev sotsvart, antracitgrått, mellangrått och ljust grått.
Det här är ett särskilt spännande uppdrag då jag spinner till en maskin-stickerska. Därför har jag delat upp färgerna i separata nystan så att hon har full frihet att komponera mönster, och det ska bli roligt att se vad hon åstadkommer med detta garn!
Med maskinstickning blir det särskilt viktigt att garnet är av lagom tjocklek och väldigt jämnt. Det blir ju alltid en viss ojämnhet i handspunnet garn. Många uppskattar just livfullheten och den fina strukturen av handspunnet garn. I detta fall har jag försökt spinna så jämnt som bara är möjligt. Det ska passa stickor 3-3,5mm. Så jag använder min lilla "linje-lapp" (längst ner till vänster i bild). Det är ett redskap för att mäta garnets tjocklek (WPI = Wraps per inch). Detta garn håller sig mellan 13-17 WPI och det ska kunna fungera med stickmaskinen som det ska stickas på.
Spännande! Och ett bra exempel på hur handspinning kan anpassas till alla möjliga individuella önskningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar