torsdag 1 januari 2015

Ljuvlig sjal av Schapendoes

Jag spann schapendoesgarn och stickade en sjal som matte precis hann få till jul. Här är det dottern i vår familj som är modell.
Sjalen är ett bra exempel på hur mycket det går att individanpassa garn. Det här garnet behövde inte vara så hållbart, som t.ex. sockgarn. Istället ville vi skapa ett så mjukt och silkigt garn som möjligt, eftersom det skulle bli en sjal. Så jag spann en mjuktvinnad singeltråd, som blev en ljuvligt fluffig sjal.
Fina schapendoes-tjejen Semla som stod för håret.
Jag kan också anpassa hundgarn för att göra det mer hållbart, genom att karda in långfibrig fårull eller till och med mohair (som kallas diamantfiber). Nångång har jag också fått en förfrågan om att spinna Z-tvinnat. Alltså en garn som är spunnet "baklänges" och passar särskilt bra till tvåändsstickning eller nålbindning. Det går bra det med!
Den stora, fluffiga sjalen kan bäras på många sätt, så här såg det ut när matte provade den för första gången.
Varje uppdrag jag tar på mig får min fulla uppmärksamhet, med rådgivning om utformningen av garnet, och om hur det kan användas. Det är lite väntetid för att få skicka in sitt hundhår och få det spunnet. Men när det väl blir dags, så ställer jag all min långa erfarenhet om garn och handarbete till förfogande.
Helbild, med den specialdesignade virkade uddspetsen jag konstruerade just för denna sjal.

1 kommentar:

  1. Åhh va fin. Har du något mönster & hur har du virkat kanten 😍😍 Im on love❤️❤️❤️

    SvaraRadera