lördag 1 november 2014

Spunnen Spaniel

Ett garn av både Cocker- och Welsh springer spaniel. Spunnet i tre färgskiftningar, enfärgat naturvitt, enfärgat grå/ svart och en tvinnad tvåfärgad variant. Det är ganska kort klippt hår i det här garnet, men blandat med ca hälften lammull (lite mer än jag oftast använder) så blev det ett väldigt fint garn med dekorativa färgbyten.
Det blev ett par fina vantar till matte. Rättare sagt kommer det nog bli många fina par vantar, för stickade med ganska stora stickor i en kort modell, så gick det bara åt ca 50 gr till paret på bilden.
Så här såg härvan ut innan eftertvätten. Lite teknik-babbel för spinn-nördar: jag spann ett betydligt mer luddigt kardgarn med en helt annan tvist/tvinn-ratio än jag vanligen har gjort de senaste åren. Jag valde att spinna så pga fibrernas specifika struktur och konsistens. Men trots lång tid sen senast så blev det här garnet fullständigt balanserat. Det säger något om hur viktig det är en väldigt god grundutbildning med mycket träning på att spinna många olika garntyper.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar