måndag 1 september 2014

Läckert av Leonberger

Det är alltid svårt att fotografera de vackra färgskiftningar och melerade nyanser som en del hundgarn har. Idag har jag levererat en stor beställning ljuvligt garn av Leonberger-hår. Vackert aprikos, nästan rosa grundfärg, med inslag av mysiga mellangrå schatteringar. Jag tog en ordentlig närbild av garnet för att kunna visa hur det ser ut.
Allt garn vägs innan det etiketteras och levereras, eftersom priset räknas ut per gram färdigt garn. Här har jag staplat upp en hel pyramid på vågen. 12 stycken 50-gramsnystan och två mindre nystan högst upp. En sån här mängd garn kan räcka till en damtröja eller måååånga vantar, mössor och halsdukar.

2 kommentarer:

 1. Jag undrar om du fick mitt inlägg, du hade läst mitt reportage i Land. Tydligen inte. Jag är i stort sett självlärd, men garnet blir fint. Håller på med en Pappilon där dom satt i håret som som klippt bort runt tassarna, inte kul alls, har kardat allt och skakat, det kanske blir bättre när jag tvättat det. Ivanliga fall kardar jag inte, jag , tycker det blir så fint när nyanserana på håret kommer lite hur som helst. Ibland så måste kardorna fram. En väninna skickade din sida till mig så mycket fina garner. Nu ska jag fortsätta att brottas med Pappilon och göra klart några vättar. Hälsar Iréne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Iréne.
   Oj, jag måste ha missat någon kommentar? Tur att du hörde av dig igen, för det var jätteroligt för mig att läsa artikeln i Land!
   Håller med dig, kort klippt hår, är svårt att hantera. Det blir som dubbelklipp på fårull, och mycket extra jobb att försöka sortera ut det.
   Jag kardar allt hår jag spinner, så att jag får lite jämnare kvalitet och ett fluffigare garn mer likt köpta stickgarner, men ofta så sorterar jag det i lite olika färger innan jag kardar, så då får jag ändå fram olika färgnyanser i det färdiga garnet. Det är ju hur roligt som helst att hålla på med hår, ull och garn! Lycka till med Pappilon-håret, själv är jag 1/3-del in i en beställning på 1,5 kg garn av Siberian Husky!

   Radera