tisdag 9 september 2014

Art-yarn av Puli

Ibland kommer förfrågningar som får även mig att undra. För ett tag sedan hörde en Puli-matte av sig och undrade om jag kunde spinna garn av hennes hunds "rasta-flätor". Tja, dom ser ju redan ut som garn, men dom går ju inte att karda och spinna som vanligt hundhår. Men jag förslog att jag skulle försöka göra ett konstnärligt art-yarn, av Pulihundens dreadlocks. Så hon skickade lite puli-hår och dreads för att jag skulle få prova.
Det gick alldeles utmärkt! Jag färgade in lite lammull i klara blå och gröna färger och använde ullen för att spinna ihop puli-dreadsen. Sedan tvinnade jag med glittergarn, små silverfärgade glaspärlor och blått och grönt tunt bomullsgarn. Det blev super-läckert!
Ovan ser man ullen som jag spann med. Det svarta garnet är det Pulihår som var löst som gick att karda och spinna som "vanligt" hundgarn. Längst ner syns det konstnärliga "art-yarnet". 
Och här en provstickning jag gjorde med några meter av Puli-Art-garnet. Bara en liten ruta lyste upp hela provbiten. Jag skulle kunna se det här garnet stickat i tunna ränder i en ylletröja eller i småplagg som mössor, vantar och halsduk. Det här garnet lyser upp hela plagget och vilken mulen höstdag som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar