fredag 27 juni 2014

Stora garnhögen

Ibland gör jag väldigt små beställningar, bara 15-20 gram. Men ibland spinner jag väldigt mycket hundgarn till en kund. Här har jag spunnit över 800gr garn av hår från en matte med tre olika Chow chows.  Det räcker till en rejäl tröja, eller måååånga vantar, mössor och halsdukar.
Chow chowhundarnas hår var fantastiskt mjukt och fint, precis som alla långhåriga spetsraser. Det mesta var färgat i en ljust sandbeige nyans, medan en mindre mängd, från en av hundarna, var klart mörkare i tonen, vackert nougatbrunt. Det mesta garnet blev alltså ljust enfärgat, medan en tredjedel blev vackert tvåfärgat med tweed-känsla.

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Tycker plötsligt att det är synd att jag inte har någon hund.

  SvaraRadera
 2. Visst är det otroligt, Lillbattning. Jag kan nästan inte fatta att man kan få så fint garn från våra kära hundvänner.
  Och vår familj har inte heller någon hund, vilket känns helt fel, eftersom jag är uppvuxen med hundar jämt. Hundgarn kan jag ju byta till mig av våra kunder, och vi har en del fantastiskt fina och sköna plagg. Men man kan inte byta till sig äkta hund-kärlek....måste bara skaffa en hund snart! =)

  SvaraRadera
 3. Du är så fantastiskt duktIG. Jag sparar Zackes hår så om några månader ställer jag mej i kö 😍

  SvaraRadera